fbpx

Buongiorno!
Cieszymy się, że odwiedzasz Bube – miejsce, w którym tradycyjna włoska kuchnia spotyka się
z uwielbianymi produktami i wysokiej jakości składnikami. Nazywam się Simone i zapraszam
Cię do jednego z moich lokali, które znajdują się przy ul. Świętego Antoniego oraz przy al.
Hallera. Czekamy tam na Ciebie z wyjątkowym, autorskim menu skupiającym się na pizzy
Milanese – zupełnie innym rodzaju ciasta, które jest unikatowym pomysłem Simone. Do
każdego placka dodajemy świeże składniki, tak charakterystyczne dla kuchni włoskiej, które
ściągamy prosto z rejonów Mediolanu. Poza lokalami we Wrocławiu, Bube obecne jest we
Włoszech, w rodzinnej miejscowości Simone – Milanie – gdzie rodziła się historia naszej
marki.
Pragniemy Cię przywitać starterami Italia lub Aperitivo, na który składają się włoskie szynki,
sery, focaccia i opcjonalny aperitif. Danie główne to mediolańska interpretacja pizzy, która
zachowuje swoją świeżość przez długie godziny ucztowania, jednocześnie zapewniając
niezapomniane wrażenia smakowe. Dopełnieniem wizyty będzie ręcznie robione tiramisu
według przepisu rodziny Simone, do którego rekomendujemy jednego z typowo włoskich
drinków: Aperol Spritz, Negroni lub Vodka Lemon. Całości towarzyszyć będą orzeźwiające
napoje chętnie spożywane w Italii: Aranciata, Chinnoto czy Lemonsoda. Na spotkanie zaproś
ze sobą rodzinę, przyjaciół, znajomych lub przyjdź sam – nasz lokal dostosowany jest do
potrzeb każdego gościa, a w razie kameralnego przyjęcia z grupą bliskich Ci osób
zarezerwujemy dla Was ustronne miejsce.
Nasze miejsce powstało w wyniku kulinarnego zamiłowania i chęci Simone do ukazania
kuchni włoskiej oczami prawdziwego Mediolańczyka. Karta pizz została ułożona według
pomysłu właściciela, a te same produkty, które obecne są w polskim menu, znajdziesz także
w naszych włoskich pizzeriach. Simone prowadzi bowiem restauracje nie tylko we
Wrocławiu, ale także i na północy Włoch, w swoim rodzinnym Mediolanie. Dzięki temu
można stwierdzić, że Bube to most, którym do Polski docierają smaki i produkty słonecznej
Italii. Choć każdą z receptur stworzyliśmy samodzielnie, to oddajemy Ci możliwość
konfiguracji naszych propozycji – możesz dodawać swoje ulubione składniki, wzbogacić je o
smakową oliwę czy sos arrabbiata.
Każdy z naszych produktów powstaje jako owoc pracy i doświadczenia Simone oraz
przeszkolonych przez niego pizzermanów. Również i drinki, które pojawią się w Twojej
szklance, są owocem szkoleń i kursów barmańskich oraz praktyki zdobytej jeszcze we
Włoszech. Nie korzystamy gotowej garmażerki ani produktów mrożonych, gdyż tylko ręczne
przyrządzanie na miejscu i używanie świeżych składników gwarantuje najwyższą jakość i
wyjątkowy smak. Nie zastępujemy oryginalnych, włoskich szynek i serów tańszymi
zamiennikami – smaku tak wyjątkowych produktów, jak speck, nduja, ricotta czy mozzarella
di bufala po prostu nie da się podrobić. Korzystamy wyłącznie z oryginalnej oliwy z oliwek,
którą również sprowadzamy z północnych regionów Włoch, a niektóre warianty
wzbogacamy o autorskie kompozycje przypraw i ziół.

Nie sposób wymienić wszystkiego, co dla Ciebie przygotowaliśmy, tak samo nie sposób
opisać smaku przygotowywanych potraw. Możemy zagwarantować, że próbując pizzy w
Bube poczujesz dokładnie ten sam smak, który czeka na Ciebie we Włoszech.
A presto!